Vaříme pivo s láskou
Půda, chmel, slad, kvasnice, voda… Hrnec, hořák, vařečka… Odměrný válec, kýbl s dvojitým dnem, kvasná nádoba… Lahve, sud, krýgl… To vše nám dělá radost. Spojíme-li radost jakou nám dělá vaření piva s radostí, kterou máme z toho že Vám chutná, vznikne Rojc.
Vaříme zcestovalé pivo
V rodině máme cestovatelskou vášeň, poznáváme celý svět od Slovenska, přes Austrálii po Burkinu Faso. Je to takový koníček. Cestování je samozřejmě spojeno s poznáváním přírody, jídel,lidí a pití. A právě u ochutnávání, porovnávání a hledání nových druhů piv to začalo. Inspirováni všelijakými pivy jsme začali objevovat tento svět z nového úhlu, ze zákazníků jsme se stali domovarníky! Tento nový objev, vařit si pivo sami, se nám velice líbil. Bůh dal štěstí a naše první pivo bylo na světě. Celý proces nám přinášel radost, ale nejvíce to byli naši kamarádi, kterým pivo chutnalo. Začali jsme zkoušet vařit nové pivní styly, přidávat neobvyklé ingredience a tvořit nové chutě. Časem jsme se rozhodli, místo sklepa vybudovat doma minipivovar.
Vaříme málo, ale hodně
Rojc je opravdu malý řemeslný minipivovar, naše varny jsou pouze 250 l, vaříme tedy malé objemy piva. Oproti tomu kvalita našeho piva je opravdu velká. Používáme ty nejkvalitnější chmely dostupné na trhu, testujeme kvalitu našeho sladu. Naše pivo je nepasterizované a nefiltrované, kvasnice jsou stále živé. V pivě tedy zůstane řada vitamínů B, esenciální aminokyseliny, minerály a bílkoviny. Je to tedy pivo živé, zdravé a chutné.
Méně je někdy více! 🙂
Vaříme, budeme vařit
Naši budoucnost si představujeme velmi živě. Budoucnost v našich očích má mnoho barev od nažloutlé, přes rezavě hnědou, po černou. Budoucnost bude hořká ať už více, či méně. Někdy i kyselá. Ale taková budoucnost nám bude ,,chutnat!“
ROJC